Gargždų “Kranto” pagrindinėje mokykloje net 2 savaites “kvepėjo” šokoladu, o pamokose moksleiviai gavo “šokoladinių” žinių.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su neformaliojo švietimo asociacija „Jaunimo akademija“ kvietė moksleivius dalyvauti knygų skaitymo konkurse „Knygų pelėda“.

Konkurso dalyviai per pirmuosius du mokslo metų mėnesius turėjo surengti savo mokyklose knygų skaitymo skatinimo iniciatyvas ir pateikti apie jas informaciją konkursui „Knygų pelėda“. Originaliausias ir įdomiausias iniciatyvas pateikę konkurso laureatai bus pakviesti į finalinį „Knygų pelėdos“ renginį gruodžio 4 d. Renginio metu vyks skaitymo čempionatas, kūrybinės dirbtuvės, naujų knygų pristatymai bei susitikimai su autoriais, įvairaus pobūdžio skaitymo skatinimo užsiėmimai.

Gargždų “Kranto” pagrindinė mokykla įgyvendino skaitymo skatinimo iniciatyvą ir įvykdė “šokoladinę” akciją, kuruojamą bibliotekininkės V. Valaikės ir lietuvių kalbos mokytojų L. Pilkaitienės ir I. Žukauskienės. Akcijos metu siekta pažinimo džiaugsmo per įvairias pamokas netikėčiausiais būdais.

Pagrindinis akcijos akcentas – šokoladas. Apie jį, jo sudėtį, istoriją, kilmę, naudą ar žalą, gaminimo technologijas mokiniai sužinojo per tam tikrų dalykų pamokas. Skaitomos knygos, kurių antraštėje buvo žodis “šokoladas”, piešti piešiniai tema: “Knyga kaip šokoladas”. Mokiniai rinko, kaupė ir sistemino visas šias žinias net 2 savaites. Spalio 14 d. įvyko viktorina, per kurią buvo tikrinamos žinios ir išrinkti geriausi. Viktorina vyko 3 amžiaus grupėms: 2-4 klasių, 5-7 klasių ir 8-10 klasių moksleiviams. Išrinkti geriausieji apdovanoti saldžiais prizais, o 17 mokinių laimėjo išvyką į karamelės ir šokolado fabriką Klaipėdoje.

Žinoma, didžiausias prizas mokiniams – kad ši skaitymo akcija konkurse „Knygų pelėda“ būtų įvertinta, o mokiniai pakviesti atstovauti savo mokyklai skaitymo skatinimo festivalyje Vilniuje.

Sveikiname:
2-4 klasių viktorinoje laimėjusį Nerijų Simutį (3b)
5-7 klasių viktorinos nugalėtoją Nedą Grikšaitę (7a)
8-10 klasių vitorinoje nugalėjusią Beatričę Srėbaliūtę (9a)
Gražiausią piešinį nupiešusią Korneliją Kalvytę (3c)

Taip pat puikiai viktorinoje pasirodė ir išvyką į karamelės ir šokolado fabriką laimėjo:
Emma Paulauskytė 3c
Kernius Balčiūnas 2c
Lamsodytė Gintarė 7a
Pakamorytė Austėja 7c
Kausteklytė Austėja 7c
Emilija Srėbaliūtė 5a
Augustė Drevinskaitė 5a
Anelė Dromantaitė 8b
Emilija Mackevičiūtė 8c
Dainius Jančauskas 9a
Gabija Vainoraitė 9b
Emilija Mineikytė 10b
Laurynas Stalmokas 10b

 

Vitalija Valaikė