Lapkričio 29 d. Gargždų „Kranto“ pagrindinėje mokykloje  vyko respublikinė pradinių klasių mokinių konferencija „Sveika aplinka – sveikas žmogus“.  Konferencijos iniciatoriai – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojų metodinė grupė ir Klaipėdos rajono švietimo centras. Konferencija buvo finansuota  Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos programos priemonių įgyvendinimo lėšomis. Konferencijos partneriai – Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos biuras ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos administracija.

Konferencijoje dalyvavo 115 mokinių ir 37 juos parengę  mokytojai iš Skuodo Bartuvos progimnazijos, Plungės Senamiesčio mokyklos, Kretingos M. Daujoto pagrindinės mokyklos  ir Klaipėdos rajono Gargždų „Kranto“ , Ketvergių, Šiūparių pagrindinių mokyklų, Gargždų „Minijos“ progimnazijos, Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro ir Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos.

Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė žaismingame plenariniame konferencijos pranešime „Sveikatos abėcėlė“  supažindino jaunuosius konferencijos dalyvius su 8 sveikos gyvensenos taisyklėmis. Visi konferencijos dalyvių pranešimai buvo spalvingi, nuotaikingi, įtaigūs, inscenizuoti ir įdomūs. Drąsiai savo pranešimus pristatė tiek pirmokai, tiek ketvirtokai. Pasak „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus Egidijaus Žiedo, tai buvo pradinukams pati geriausia pamoka, nes jie  labai daug sužinojo ir ruošdamiesi konferencijai, ir klausydami savo bendramokslių pranešimų. (žr. pranešimų temas).

Po sočių sveikuoliškų pietų ir apsilankymo „Kranto“ mokyklos „Gargždo“ muziejuje mokinukai rinkosi į  2-ąją konferencijos darbo dalį grupėse, po kurios patys mokiniai pristatė, ką įdomaus sužinojo. Gražiai reflektavo pradinukai! Darbo grupių atstovai  vertindami pranešimus akcentavo, kad visų buvo įdomu klausytis, bet daugiausiai pagyrimų pelnė inscenizuoti Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos 4c klasės mokinių pristatymai „Kaip Vaidotas mokėsi sveikai gyventi“ (mokytojos Vaidutė Mažeikienė ir Rasa Linkienė),  2c klasės „Ekologiško daržo bėdos“  (mokytojos Justina Monstavičienė ir Rasa Linkienė). Pažymėti kaip vieni įdomiausių Plungės Senamiesčio mokyklos stendinis pranešimas „Socialiniai partneriai – vaikų sveikos gyvensenos ugdymo dalyviai“ ir Skuodo Bartuvos progimnazijos 4 klasės mokinių komandos (mokytojos Vaida Litvinienė ir Asta Jekučinskienė) pranešimas „Įveikiame grėsmingą atliekų drakoną“.

Konferencijos refleksijos kraitelėje vos tilpo  ant obuolių ir kriaušių surašytos pradinukų mintys ir pastebėjimai apie konferenciją ir jos pranešimus. Išsiskirdami konferencijos dalyviai vietoj „Viso gero!“ sakė „Iki pasimatymo!“. Pradinukai ir jų mokytojai turi dar daug idėjų, kaip mokytis vieniems iš kitų nešant visiems žinią, kad sveikoje aplinkoje, kurios kūrimas yra visos bendruomenės reikalas,  gera augti sveikiems vaikams.

 

VAIZDO ALBUMAS

 

Pažyma mokytojams dėl mokinių komandų parengimo ir dalyvavimo respublikinėje pradinių klasių konferencijoje.