Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje keturioliktą  kartą vyko  Pasakorių šventė-konkursas, organizuojamas gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Daivos Toliušienės. Jai šiemet talkino IIa klasės mokiniai. Renginyje, šiemet skirtame Lietuvių kalbos kultūros metams, mokiniai sava tarme  ar bendrine kalba pasakojo kažkada girdėtas istorijas, lietuvių liaudies kūrinius ar improvizavo pagal duotą situaciją.

Svečiavosi ne tik drąsiausi rajono mokyklų pasakoriai, jų mokytojai, bet ir buvę mokiniai. Štai Vytautas Barbšys jau ketveri metai kaip baigė gimnaziją, tačiau Pasakorių šventės niekad nepamiršo... Galima patvirtinti mintį, kad gyvas žodis įtaigiausias!

2017 m. Pasakore tapo gimnazijos trečiokė Vilma Lygnugarytė (mokytoja Nerija Valinčienė), žiūrovų simpatijas pelnė  „Minijos“ progimnazijos šeštokas Arnas Simonaitis (mokytoja Aušra Jančauskienė) ir gimnazijos trečiokas Deividas Milaševičius (mokytoja Jūratė Buivydienė).

Zofija Vaitkuvienė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytoja
Nuotraukos Gintauto Našlėno


Pasakoriai stengėsi dėl klausytojų

Nors dabar ir niūrios popietės, bet yra tokių traukos vietų, kurių net ir žvarba negeba įveikti. Vieną popietę, visai neseniai, ypatingi žmonės sugūžėjo į Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos antro aukšto fojė. Kasmetiniame, jau tradicija tapusiame    Pasakorių konkurse-šventėje įspūdinga ir jauki ,,laužo“ šviesa šildė ir žiūrovus, ir dalyvius.          Puikus greitakalbės ištarimas nulėmė, kada kuris pasakorius atsistos prieš klausytojus. Vieni  pasilipę ant statinės (senovinės scenos), kiti atsisėdę ar šalia atsistoję porino sakmes, pasakas, nutikimus...

Kalbėtojai turėjo pasistengti, kad klausytojai juos įsimintų, o vėliau plodami išrinktų Metų Pasakorių. Žiūrovų numylėtiniais tapo Deividas Milaševičius, ,,Vaivorykštės“ IIIc klasės mokinys ir Arnas Simonaitis, ,,Minijos“ progimnazijos šeštokas. Anot Deivido, jis liko sužavėtas konkurso jaukumu, džiaugėsi galimybe pasirodyti. Mokytojų ir svečių puikiai įvertinta Vilma Lygnugarytė – Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos trečiokė – ji tapo 2017 metų Pasakore ir gavo ,,Aukso puodą“.

Gimnazijos IIa klasės mokiniai ir juos palaikanti lietuvių kalbos mokytoja Daiva Toliušienė ragino visus pasivaišinti  ir  smagiai pabendrauti – juk gyvas žodis toks paveikus. Buvo girdėti tylūs, bet tvirti susitarimai susitikti ir  kitąmet.

Saulė Rimkevičiūtė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos trečiokė
Nuotraukos Gintauto Našlėno