vieta kurioje pardavinejamos idejos ir ikvepimasVasario 20 d. IX – ąjį kartą  Klaipėdos Gedminų progimnazijoje vyko tarptautinė švietimo įstaigų projektų paroda „Projektų mugė 2024“. Renginio tikslas –  sudaryti galimybes keistis gerąja projektinės veiklos patirtimi, pristatyti projektų teikiamą naudą bendruomenei, atskleisti ir paviešinti įvairių fondų lėšomis finansuojamų projektų vadovų ir dalyvių indėlį į švietimo kokybės gerinimą. Tai ne tik renginys, kurio metu dalinamės savo patirtimi ir idėjomis, bet ir puiki proga pamatyti, kokie talentingi, kūrybingi ir išradingi yra mūsų kolegos. Mugėje buvo pristatyti net 97 projektai iš 40 ugdymo įstaigų.

konkursas rastingiausias pradinukasGegužės 10 dieną Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinė mokykla klegėjo nuo gausaus pradinukų šurmulio. Čia susirinko patys raštingiausi Klaipėdos rajono 1–4 klasių mokiniai, net iš 14 rajono mokyklų ar jų skyrių: Agluonėnų, Slengių, Dituvos, Veiviržėnų, Gargždų „Kranto“, Gargždų „Minijos“, Ketvergių, Vėžaičių, Plikių, Priekulės I. Simonaitytės, Dovilų ir Kretingalės.

Kovo 24 d. vykusiame metodiniame renginyje, skirtame STEAM vykdomoms veikloms ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose pristatyti, pasidžiaugėme rajono mokytojų gerąja patirtimi ir turtingais bei įvairiapusiais praktinės veiklos pavyzdžiais. Priekulės vaikų lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo mokytojos metodininkės Albina Smilginienė ir Džiuralda Kavolienė dalijasi pranešimo „Tyrinėju, kuriu, atrandu su STEAM takeliu“ medžiaga. Savo pristatyta veikla mokytojos demonstruoja, kokia neišsemiama yra kūrybiškumo kompetencija, kuomet ji yra taikoma. Taikoma ji tarsi pasidalija ir išauga į vis naujas idėjas ir kitas svarbias - patyrimine veikla grįstas pažinimo, kritinio mąstymo, problemų sprendimo ir kitas - kompetencijas. Neabejojame, kad ši medžiaga naudinga ikimokyklinio ugdymo mokytojams.

pasaka irankis vaiko asmeninei pazangai gerintiPasaka – gyvenimo mokytoja. Jei reikėtų išrinkti seniausią pedagogikos metodą, juo neabejotinai taptų pasakos. Būtent per jas, nuo seniausių laikų keliaujančias iš lūpų į lūpas, būdavo perduodamos žinios apie pasaulį ir gyvenimo filosofiją.
Dituvos pagrindinėje mokykloje vyko rajono pradinių klasių mokinių konferencija „Pasaka – įrankis vaiko asmeninei pažangai gerinti“, kurią rengė mokytojos Ilona Spyčienė ir Sigita Jucienė. Konferencija skirta užbaigti mokykloje vykdytą ilgalaikį projektą „Pasakų aruodas“, kurio sumanytoja mokytoja Ieva Urbonaitė.

gerosios patirties pasidalinimas metodineje pradiniu klasiu mokytoju dienoje kolegialus bendradarbiavimas mokinio pazangaiBalandžio 13 dieną Endriejavo pagrindinėje mokykloje vyko pradinių klasių mokytojų metodinė diena ,,Kolegialus bendradarbiavimas – mokinio pažangai“. Diena prasidėjo mokyklos skudutininkų ir pavaduotojos Birutės Darkintienės pasveikinimu. Po džiugios pradžios sekė mokyklos mokytojų, dirbančių su pradinėmis klasėmis, pranešimai, kurių metu buvo pasidalinta įvairiais mokymos(si) metodais, steam veiklomis, ne pirmus metus mokykloje vykdoma ir veikiančia skatinimo sistema. Skaityti daugiau...