geografijos pamokoje pasvarstymai apie ateitiGyvenimo realijomis besidomintys žmonės žino, kad Arnoldas Pranckevičius – Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas. Dirbo prezidento V. Adamkaus patarėju, buvo Europos Parlamento pirmininkų J. Buzeko ir M. Schulzo diplomatiniu patarėju Rytų ir Azijos politikos, Europos Sąjungos plėtros strategijos, saugumo bei gynybos klausimais. JAV Colgate universitete įgijo Tarptautinių santykių bakalauro, o Paryžiaus politikos mokslų institute – Europos studijų magistro diplomą. Dabar užima Užsienio reikalų viceministro pareigas.

Ir štai sausio 15 d. Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviams ir mokytojams  pasisekė virtualai susitikti su šia garsia savo darbais, išsilavinimu asmenybe.

Nuo šios dienos Švietimo centre eksponuojami nuostabūs, turtingi spalvomis, iš pirmo žvilgsnio sudarantys tapybos darbų įspūdį – Angelės Pakamorienės spalviniai.
Angelė Pakamorienė – Gargždų „Minijos“ progimnazijos geografijos mokytoja ekspertė, Klaipėdos rajono geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, organizuojanti respublikines geografijos olimpiadas bei padedanti pasiruošti šalies jauniesiems geografams tarptautinėms geografijos olimpiadoms. O šiais metais mokytoja pasiūlė ir rajono kolegoms suburti geografų akademinę grupę bei reguliariai rinktis į sesijas, kurių metu mokytojai padėtų stiprinti savo mokinių geografijos žinias. Galbūt tokios akademinės sesijos-pamokos padės labiau atsiskleisti gabiems rajono mokiniams, galbūt išvysime daugiau rajono jaunųjų geografų respublikinėse olimpiadose, o gal ir tarptautinėse... Tuo tikime.

Spalio 11 dieną Klaipėdos rajono geografijos mokytojai dalyvavo išvykoje į Mažeikių rajoną, kuriame domėjosi apie rajono istoriją, ekonominį potencialą ir vystymosi galimybes. Mokytojai lankėsi Mažeikių krašto muziejuje, kuriame be pastovių istorinių ekspozicijų, geografus labai sudomino  įmonės „Mažeikių pieninė“ veiklos pristatymo ekspoziciją ir UNESCO paveldo objektų mobilusis pristatymas.

Gargždų „Vaivorykštės” gmnazistai kartu su „Minijos” progimnazijos mokiniais sausio pabaigoje lankėsi Vilniuje, Lietuvos parodų rūmuose LITEXPO, kur vyko tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR 2018. Pati paroda pradėta rengti 2013 metais, tapo didžiausiu specializuotu tarptautiniu turizmo renginiu Baltijos šalyse. Per 5-erius metus parodos dalyvių skaičius išaugo 150 proc., lankytojų skaičius – daugiau negu 80 proc., o dalyvaujančių šalių skaičius išaugo daugiau kaip du kartus. ADVENTUR išsiskiria unikalia renginių programa ir savo interaktyvumu – čia jungiasi turizmo verlas ir pramogos, numatomos naujos  gairės, skatinamas tarptautinis bendradarbiavimas ir turizmo paslaugų populiarinimas.