Spalio 23d. Kretingos rajone įvyko chemijos mokytojų edukacinė išvyka (seminaras)  „Chemijos mokytojų dalykinių, kultūrinių kompetencijų plėtojimas“, „Cheminės technologijos duonos kepime ir augalų veikliųjų medžiagų poveikis aplinkai bei žmogaus organizmui“.

Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre susipažinta su duonos kepimo technologija;  kepimo tradicijomis, savarankiškai išsikepta duonelės ir ragaišio.(nuotraukoje: duonelės kepimui pasirengta); susipažinta su  Kretingos miesto bei jos apylinkių materialinės ir dvasinės kultūros lobiais (nuotraukoje: „pavasario ir vasaros...“);  su senaisiais žemės dirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais,su smulkiosios tautosakos lobynu apie duoną. Daugiau sužinota  apie kalendorines ir šeimos šventes, kuriose buvo Apeiginė duona. Pasigrožėta  Kretingos dvaru ir žiemos sodu – įspūdingiausiu Lietuvoje.

Klaipėdos  rajono chemijos mokytojų metodinio būrelio edukacinė išvyka  į Kauną 2015 m. birželio 3 d. Chemijos mokytojai aptarė 2014-2015 m.m. metodinio būrelio veiklą, įvertino labai gerai. Visiems (vyko ir kolegų - gamtos mokslų mokytojų) atgaiva nuo kasdienybės buvo edukacinės ekskursijos:  Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejuje susipažinta su Lietuvos medicinos, aukštojo medicinos mokslo istorija Kaune.  Įspūdinga farmacijos istorija, labai įdomi vaistinė - laboratorija, kur buvo gaminami ne tik patentuoti vaistai, bet ir kiti preparatai ir dar daug kas įdomaus chemikams.Be chemijos neįsivaizduojama  ne tik farmacijos, bet ir maisto pramonė. Tą patvirtino apsilankymas UAB „SALDITOJE“ - šokolado manufaktūroje, kurioje gaminami rankų darbo saldainiai: įmantriausių formų triufeliai, asorti saldainiai, tuščiavidurės ir pikantiškų formų figūrėlės;  įvairaus skonio šokoladas.  Ir mes,mokytojai, gaminome, ragavome tikrą fondiu, desertą šokolado indelyje,  sužinojome, kokie tikro šokolado požymiai  ir dar kitų konditerinių „paslapčių“. Jas, tas „paslaptis“, galėsime patikėti savo mokinaims, parengdami edukacnę pamokėlę... Vaizdo reportažas

Klaipėdos rajono chemijos mokytojų metodinis būrelis šių mokslo metų veiklą pradėjo edukaciniu renginiu. Spalio 23 dieną grupė chemijos, biologijos, fizikos mokytojų  ir rajono  Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Genovaitė Jurevičienė išvykome  į „BIOK laboratoriją“ Vilniuje. Gražus sutapimas: spalio 23-ąją nuo 6.02 iki 18.02 valandų chemikai švenčia molekulės, arba molio dieną.

Gargždų „Vaivorykštės“ ir Veiviržėnų J.Šaulio gimnazijų „Kranto“ pagrindinės mokyklos gamtos mokslo mokytojai ir 8-10 klasių mokiniai vykdė projektą „Mokomės gamtoje ir iš gamtos“. Tikslas - ugdyti mokinių gamtamokslinę kompetenciją, pereinant nuo įgytų žinių iki vertybinių nuostatų , skatinančių suprasti gamtos ir žmogaus tarpusavio darną. Mokiniai mokėsi pažinti medžius,  krūmus, kerpes ir kitus augalus, tyrė dirvožemio pH, nitratų, nitritų, amonio jonų kiekį vandenyje,nustatinėjo alkaloidus įvairiuose augaluose.Įspūdingas audinių dažymas augaliniai dažais. Gamtoje mokiniai gamino fosilijas (suakmenėjusuos augalų ir gyvūnų liekanų antspaudai gipse.  Gimnazistai tyrė Minijos vandens švarumą bestuburių testu. „Laimikis“ : sugauta 10 apsiuvų, 2 lašalų lervos, 1 dėlė - apsiuvų ir lašalų lervos įrodo vandens švarumą. Vėjuota šalta diena nesutrukdė įgyti gamtos mokslo žinių netradiciniais metodais.Vaizdo reportažas