Tas kovo penktadienis ‚Vaivorykštės“ gimnazijoje buvo eilinė darbo diena, kai šios ugdymo įstaigos fizikos mokytojas metodininkas Romanas Rimkevičius vedė taip pat eilinę fizikos pamoką dešimtokams tema „Akies optinės savybės“. Savo vizijose turėjau tikslą kada nors stebėti kolegos Romano darbą pamokoje, jo mokinių nuostatas į savo pareigas- ir ta diena atėjo. Jaukiame fizikos kabinete, kur viskas bylojo apie sistemingą fiziko darbą – lentynose mokinių darbai, modeliai, lentose pastabos, nuorodos, mokinių grupinės darbo vietos, parengiamajame kambaryje stende patalpinta įvairiausia informacija ir pan. (kad tik ko nepamiršti!) – įtikino, kad kolega turi savo darbo sistemą, savitą metodiką, ką ne kartą pastebėjau ir jaučiau ištisas 45 minutes.

Laikas, skirtas atvykti ir stebėti „Minijos“ progimnazijoje atvirą fizikos pamoką, nenuėjo veltui- dar ir dar kartą įsitikinau, kad tik požiūris į darbą, įgimtas mokytojos talentas, kūrybiškumas, savęs įvertinimas nepervertinant ar pagarba ir dėmesys kiekvienam mokiniui ir yra tai, ant ko laikosi visas fizikos vyr. mokytojos Justinos Šalminienės pedagoginis pasaulis.

Ši žiema gal ir neįkyri savo išdaigomis, tačiau kiekvienas mūsų dar rudenį pradedame laukti sekančios vasaros ar pavasario, tarsi pamiršdami žiemos sezoną. Ir čia būname ne visuomet teisūs- šaltasis metų sezonas ne mažiau patrauklus, dvasingas, teikiantis kūrybinių polėkių, ugdantis pastabumą, savito grožio matymą. Tuo buvo galima įsitikinti apsilankius mūsų gimnazijos mokytojų metodininkių  I. Juciuvienės ir J. Jokšienės kartu su vienuoliktokais surengtoje popietėje „Metų laikai“, po kurios dažnas pamatė ir išgirdo tai, kad jo nemėgtas purvinas ruduo dar ir auksu blizga, kad užsitęsęs pavasaris vis tik laiku nusišypso snieguolės žiedu, o vasarai komplimentai net nereikalingi.

Pasitikėjimas- aktuali jaunimo problema- tokia tema buvo diskutuojama gimnazijos tarybos pirmininkės mokyt. D. Vepštienės sumanytoje ir organizuotoje bendroje gimnazistų, jų tėvelių ir pedagogų popietėje. Pradėdama renginį jo vedėja mokyt. I. Juciuvienė susirinkusius supažindino su gimnazistų anketinės apklausos rezultatais, kurie buvo tarsi kelrodė žvaigždė tolimesnei diskusijai, minčių lietui. Atviras apklausos rezultatų paviešinimas vertė susimąstyti ne vieną popietės dalyvį, įsivertinti ir įvertinti kiekvieno indėlį į minimos problemos sprendimą ar abuojumą jai. Džiugina tai, kad dauguma gimnazistų išreiškė pasitikėjimą savo tėveliais, vis daugiau jų pasitiki arba siekia pasitikėti savimi, klasiokais. Jaučiamas pasitikėjimas mokytojais, klasės vadovais- apie 4 proc. apklaustųjų įvardija tai.