Šių metų gegužės 5 dieną rajono bendrojo ugdymo mokyklų kūno kultūros mokytojams buvo organizuota edukacinė išvyka į Latvijos Kuldygos Centro vidurinę mokyklą ir Liepojos stadioną. Išvykoje dalyvavo 13 mokytojų iš įvairių mokyklų.

Kuldygoje mus pasitiko ir pažintinę apžvalgą padarė „Kuldigas Centra vidusskola“ kūno kultūros mokytoja Aija. Jinai supažindino su mokyklos raida, tradicijomis, parodė istorijos muziejų. Šios mokyklos isskirtinumas, kad jos programoje yra sustiprinta sporto sritis. Pavyzdžiui, 5-9 klasių mokiniams yra net 5 savaitinės kūno kultūros pamokos, kitoms klasėms – po 3 savaitines pamokas. Pagrindo tam davė ir prieš dešimtmetį sukurta bazė – šalia mokyklos buvo pastatytas didžiulis lengvosios atletikos maniežas. Negana to, maniežas buvo priblokuotas prie mokyklos, kad mokiniai neišeidami į lauką tiesiogiai galėtų patekti į sporto bazę. Tiesa, maniežas priklauso jau kitai švietimo įstaigai - „Kuldigas Novada sporta skola“. Kadangi mokytoja Aija antraeilėse pareigose šioje sporto mokykloje dirba lengvosios atletikos trenere, o tuo metu turėjo savo ugdytinių treniruotę, tai trumpai supažindino su darbo specifika ir ugdymo galimybėmis.

2014 m. kovo 21 d. Klaipėdos rajono kūno kultūros mokytojai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Druskininkų "Ryto" gimnaziją, "Snow areną" ir kt. FOTO ALBUMAS