isvyka i latvijos bibliotekas2023 m. gegužės 11–12 dienomis įvyko pirmasis Jono Lankučio viešosios bibliotekos inicijuoto projekto „Bibliotekinio identiteto formavimas tarptautinėje praktikoje“ renginys – išvyka į Latvijos bibliotekas ir švietimo įstaigą. Projekto partneriai – Klaipėdos rajono švietimo įstaigų specialistai, užsienio partneriai – Kuldygos miesto pagrindinė biblioteka, Latvijos nacionalinė biblioteka, Rygos lietuvių vidurinė mokykla. 

Pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį kartu vyko ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė R. Žvaginienė bei mokyklų bibliotekininkų atstovės:  iš Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos – Tatjana Zaksienė, iš Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos – Asta Norvilė.

ka pasakoja knygos minijojeKą pasakoja knygos Kretingalės pagrindinės mokyklos bibliotekoje 1–4 klasių mokiniai jau žino. Labiausiai žino tie, kurie per visus šiuos metus ypatingai dažnai ne tik užeidavo į biblioteką, bet su dideliu susidomėjimu ir noru skaitė joje esančias knygutes.

Gegužės 3 d. uoliausiųjų skaitytojų laukė staigmena – kelionė į Gargždų „Minijos“ progimnazijos biblioteką. Knygų mylėtojus plačiomis šypsenomis pasitiko ne tik „Minijos“ progimnazijos bibliotekininkės Euridika Piaulokienė bei Sigita Jurjonienė, bet ir lentynose gausiai sutūpusios knygos. Mokinius maloniai nustebino ir 3–okų muzikinis sveikinimas (mok. Eglė Mockienė).

vilniaus knygu muge2020 m. vasario 21 d. Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekininkės ir mokytojai dalyvavo Vilniaus knygų mugės programos „Penktadienis be formulių“ renginiuose.

visi iki vieno esame svarbusKlaipėdos r. Kretingalės pagrindinėje mokykloje buvo minima Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Kaip ir kasmet aktyviai įsitraukėme į garsinius tikslinės literatūros skaitymus, pažintį su šiaurės šalimis, jų literatūra ir istorija. Pagrindinė šiaurės šalių bibliotekų savaitės idėja ir mintis – pasaulis gali mums pasirodyti neaprėpiamas arba visai mažytis, bet viena yra tikra – visi beveik septyni su puse milijardo žmonių gyvena ir kuria savo unikalų pasaulį, savo unikalią istoriją.

Kaip ir visi kasmet laukiame atbundančios gamtos, kuri nusidažo ryškesnėmis spalvomis, taip ir kasmet laukiame šilto susitikimo su rajono mokyklų bibliotekininkų būreliu. Gegužės 8 – ąją dieną paminėdami 2019 Žemaitėjės metus atvykti pakvietėme į Plikių Ievos Labutytės pagrindinę mokyklą. Atvyko ir Klaipėdos rajono švietimo skyriaus specialistė Rasa Žvaginienė, ir rajono mokyklų bibliotekininkės. Mielai svečiais rūpinosi Tatjana Zaksienė, Vitalija Vilkaitė, mokyklos bibliotekininkės.