tolerancijos diena veivirzenu jurgio saulio gimnazijojeTarptautinė Tolerancijos diena buvo paminėta  Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje. Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis – DĖLIONĖ. Žodis Tolerancija - pakantumas kitam, kitokiam. Naudojant šį simbolį tolerancijos dienai buvo daromos įvairiausios dėlionės. Per pirmą pamoką dalykų mokytojai, klasių vadovai su mokiniais aptarė nepakantumo, netolerancijos atvejus gimnazijoje, klasėje, panaudojant mokytojo parinktus pavyzdžius iš to istorinio laikotarpio, su kuriuo mokiniai yra susipažinę pamokose. Dėlionės tema reiškia nedideles detales, kurias sujungus į vieną visumą, gauname piešinį ar paveikslą tam tikra tema.

2019 12 05 14 53 39 2019 12 04 Gerosios patirties sklaida Google nuotraukosGruodžio 4 dieną Dovilų pagrindinėje mokykloje vyko socialinių pedagogų susitikimas, kurio tikslas – gerosios patirties sklaida „Specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų ugdymas Dovilų pagrindinėje mokykloje“.

Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje buvo organizuota tęstinė dieninė vasaros poilsio stovykla vaikams iš socialiai remtinų ir daugiavaikių šeimų. Stovykla veikė nuo birželio 10d. iki 14 d. Stovyklą lankė 1-4 klasių mokiniai. Stovyklos veiklas organizavo gimnazijos soc. pedagogė metodininkė Laima Rėbždienė, o jai talkino psichologė Aneta Žukauskienė.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje rugsėjo 05d. vyko 1-2 klasių mokiniams, priešmokyklinės grupės, bei Pėžaičių ugdymo skyriaus vaikučiams saugaus eismo pamokėlė. Pamokėlę vedė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Silvija Šilinskė. Pamokėlės metu pareigūnė su vaikais kalbėjosi, ir atliko praktines užduotis apie saugų elgesį kelyje, kur ir kaip galima pereiti gatvę, kaip elgtis autobuse ir iš jo išlipus, kodėl važiuojant automobiliu reikia prisisegti saugos diržą, kaip saugiai važiuoti dviračiu.

Klaipėdos universiteto humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pedagogikos katedra jau šeštus metus organizuoja mokinių mokslinę konferenciją „Tolerantiška mokykla- saugi visuomenė“ į kurią buvo pakviesti ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos atstovai. Gimnaziją konferencijoje atstovavo 8 kl. mokinės Monika Šaulytė, Greta Saulevyčiūtė ir Austėja Norvaišaitė, bei socialinė pedagogė Laima Rėbždienė ir psichologė Aneta Žukauskienė. Šiai konferencijai merginos paruošė ir pristatė pranešimą tema „Ar žodžiai žeidžia? Emocinio, psichologinio smurto artimiausioje aplinkoje atspalviai.“