2020 06 01 11 54 15 Straipsnis LIKO WordNuotolinės metodinės sąšaukos ir pasitarimai rajono ir nacionaliniu lygmeniu tapo karantino laikotarpio kasdienybe. O štai gegužės 20 d. įvyko pirmasis nuotolinis Klaipėdos rajono mokyklų ir Kijevo LIKO licėjaus metodinis tiltas. Kodėl pasirinktas Kijevo LIKO licėjus? Priešistorė veda į 2018 metų birželį, kai Klaipėdos rajono švietimo įstaigų vadovai dalyvavo edukacinėje programoje „Lyderystės raiškos įtaka švietimo kokybei: Ukrainos patirtis“ ir lankėsi Kijevo LIKO mokykloje. Ši mokykla išsiskyrė iš kitų lankytų mokyklų savo erdvėmis, architektūriniu išplanavimu, šiuolaikiškumu ir aktyviais mokymo metodais. Joje dirba veržlių, iššūkių nebijančių jaunų mokytojų ir vadovų kolektyvas. Tai – ateities mokykla. Jos veiklos tęsiasi visą darbo dieną, nes po pamokų mokiniai turi puikias galimybes įvairiapusiai užklasinei veiklai. Tai mokykla, į kurią norisi sugrįžti.

2020 05 27 09 02 21 Window2019 – 2020 m. m. gimnazijoje buvo vykdomas neformalusis fizikos švietimas, kurio užsiėmimų metu ugdytiniai rengėsi šalies fizikos konkursui „Fizikos bandymai aplink mus – 2020“ (http://fizikavisiems.lt/). Dar iki karantino pradžios fizikos kabinete dalis užsiėmimo dalyvių parengė ir atliko eksperimentus, atitinkančius minėto konkurso nuostatas. Vėliau neformaliojo švietimo užsiėmimai vyko virtualiai, kurių metu buvo parengti video darbai (eksperimentų video montavimas, įgarsinimas, fonavimas ir pan.). Dėl susidariusios situacijos, konkurso organizatoriams laiku spėjome išsiųsti iš planuotų keturių tik tris išbaigtus darbus:

naujienlaiskis

Sveiki, mieli Kolegos!Tai jau septintasis Švietimo centro naujienlaiškis nuotolinio mokymo(si) laikotarpiu. Dalijamės su Jumis šią savaitę vykusių renginių apžvalga ir Jūsų parengtais metodiniais darbais.

 

 

2020 05 26 10 36 52 WindowLietuvoje įvedus karantiną, Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) susidūrė su dideliu mokyklų noru ir siekiu pamokas organizuoti nuotoliniu būdu bei ieškojimu kaip tai padaryti savalaikiai, įdomiai ir patraukliai atliepiant skirtingų klasių moksleivių poreikius.

Sukaupta patirtimi vykdant ugdymo procesą nuotoliniu būdu, susistemintomis savo video paskaitomis ir įrašais universiteto bendruomenės nariai nori pasidalinti tiek su Lietuvos mokytojais, kurie visa tai galėtų įtraukti į pamokas, tiek su mokiniais, kurie domisi konkrečia tema ir nori praplėsti savo akiratį. VAIZDO PASKAITOS

2020 05 21 10 55 05 2020 05 Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos abiturientų menų dailės egzamiKiekvieną pavasarį Klaipėdos rajono Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyksta menų (dailės) mokyklinis brandos egzaminas (DMBE). Galime pasidžiaugti, kad šiemet mokiniai šį egzaminą spėjo išlaikyti prieš karantiną – kovo 12 d.